Primul roman care a văzut lumina zilei: „Privilegii”


O partidă de cărți. O mână câștigătoare. O moarte neașteptată.

Printr-un capriciu al sorții, David Edward Gabriel Hayworth, al șaptelea duce de Roxburgh, intră în posesia castelului Floors, o proprietate încântătoare, situată la granița Angliei cu Scoția, pe care încercase s-o dobândească în mod cinstit.

Însă totul are un preț. Odată cu posesia castelului, tânărul lord devinde tutorele legal al lady-ei Katherine Dellany, fiica defunctului marchiz de Cavinghton, fostul proprietar al Floors-ului, iar responsabilitatea lui imediată era aceea de a se îngriji de viitorul statul social al tinerei sale pupile.

Însă nimic nu l-ar fi putut pregăti pe tânărul bărbat pentru adevărata bogăție a Floors-ului. Înăuntrul zidurilor durabile, dincolo de obiectele de artă valoroase, fermecătorul și arogantul duce descoperă faptul că adevărata comoară a Floors-ului o constituie însăși lady Katherine, o tânără de o frumusețe năucitoare, inteligentă și educată, al cărei spirit rebel tânjește avid după libertate.

Katherine este nevoită să părăsească Floors-ul, căminul ei de o viață, pentru a  veni la Londra. Odată ajunsă în Capitală, libertatea și viața îi sunt puse în pericol.

Trădarea tatălui ei și a bărbatului de care se îndrăgostește fără voie, o determină să ia o hotărâre riscantă.

Fuga tinerei sale pupile îl înfurie pe tânărul duce. Acesta o dorește mai presus de rațiune și este capabil de orice pentru a o avea. Împărțit între această dorință mistuitoare și gelozie, David face o descoperire năucitoare cu privire la adevărata identitate a Katherinei.

Oare va fi suficient de abil să recucerească inima frumoase castelane și să-i apere viața?”


Vă lăsăm mai jos și părerea unei cititoare: 


Am înțeles că acest roman este prima carte a autoarei, și recunosc, m-am așteptat oarecum la o calitate puțin inferioară față de celelalte romane ale sale. Dar ceea ce am găsit între frumoasele coperți mi-a depășit cu mult așteptările. Într-adevăr, se simt anumite diferențe între acest roman și ultimele romane ale Ralucăi, dar nu în sens rău. În acest roman i-am simțit mai mult spiritul romantic și tânăr al ei. În ultimele ei romane, se poate observa un stil mult mai matur și mai îndrăzneț. Oarecum mai rebel și mai potrivit melodiei Bring Me To Life (Evanescence). Personajele au replici mai savuroase și încăpățânarea lor este mai de bun augur.

„Privilegii” mi-a oferit imaginea unei tinere cu o încăpățânare dusă la extrem, nechibzuită în majoritatea cazurilor, care mi-a întins nervii nițel. Dar povestea în sine, intriga creată, răsturnările de situații și situațiile încâlcite, au adus savoare cărții. Menționez că această carte ar trebui citită "la pachet" cu „Deziluzii”. Poveștile celor 2 cărți se îmbină într-un mod deosebit și interesant. În ambele cărți, ne sunt redate câteva scene din ochii altor personaje, care ajută la completarea întregii povești. Deci, dacă ai citit deja „Deziluzii” și ai rămas cu întrebări, răspunsurile le vei găsi în „Privilegii”. Mi-a plăcut foarte mult. Ah... și ador personajele masculine create de Raluca Butnariu. Au un farmec aparte. Nu ai cum să rămâi indiferent la stilul lor.

Încă din primele pagini, atenția îți este captată de o situație încurcată care pornește întreaga acțiune. Bineînțeles, avem un duce extrem de bogat, pe nume David Hayworth. Acesta se îndrăgostește de o proprietate superbă, la granița Angliei cu Scoția. David își dorește enorm să o cumpere și deși e dispus să ofere o avere pentru a-și satisface dorința, este refuzat categoric. Două săptămâni mai târziu, soarta îi joacă o glumă macabră, și ajunge în posesia acestei proprietăți, în urma unor pariuri la jocuri de cărți. La pachet cu această proprietate, primește și responsabilitatea, în calitate de tutore legal, asupra domnișoarei Katherine Dellany. Astfel încep o serie de întâmplări care te incită să nu lași cartea din mână până la final. Deznodământul ar putea fi ușor de intuit, dar șirul evenimentelor te lasă fără suflare. Ducele se îndrăgostește de Katherine și o vrea ca soție, ea fuge de el sperând să reușească să îl păcălească. Planurile îi sunt date peste cap. În scurt timp viața îi este amenințată. Pe lângă asta, este afectată de secrete ce ies la iveală. Secrete despre trecutul ei, despre viața ei și despre părinții ei o debusolează, determinând-o să ia decizii neinspirate, care incâlcesc problemele mai tare. Repet, o carte frumoasă, condimentată cu suspans.

Un deliciu pentru inima mea.


Multumim Dianei Mîndrilă pentru această parere și abia așteptăm să citim și părerile voastre.




 

Comentarii

  1. Cuvintele sunt prea puține, pentru a exprima, încântarea si dorința cu care am citit fiecare filă din aceasta carte si nu numai. Toate cărțile Ralucăi sint frumos închegate si scrise cu daruire aparte...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare